22 září 2019

Pečený čaj

Rozpis
:
  • 2 kg ovoce
  • 500 g cukru
  • 50 g rozinek
  • šťáva ze dvou citronů
  • 2 lžičky skořice
  • 2 badyány
  • 6-8 hřebíčků
Postup:
Ovoce jsem postupně dávala do mrazáku a přidala jsem hrušky, jablka a švestky. Velké ovoce nakrájet na malé kousky a rybíz, maliny ostružiny, jostu a podobné nechat v celku. Vše dáme do pekáče, promícháme s cukrem, kořením, rozinkami a šťávou z citronů. Cukru použijeme podle chuti, v původním receptu bylo 700 g cukru. Použila jsem pouze 500 g a stačilo toto množství. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 45 minut. Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a zavaříme při teplotě 80°C cca 15 minut.
Při přípravě čaje do hrnku dáme cca 3 lžičky pečeného a zalijeme horkou vodou. Po otevření uchováváme v lednici.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...