- 2 kg ovoce
- 500 g cukru
- 50 g rozinek
- šťáva ze dvou citronů
- 2 lžičky skořice
- 2 badyány
- 6-8 hřebíčků
Postup:
Ovoce jsem postupně dávala do mrazáku a přidala jsem hrušky, jablka a švestky. Velké ovoce nakrájet na malé kousky a rybíz, maliny ostružiny, jostu a podobné nechat v celku. Vše dáme do pekáče, promícháme s cukrem, kořením, rozinkami a šťávou z citronů. Cukru použijeme podle chuti, v původním receptu bylo 700 g cukru. Použila jsem pouze 500 g a stačilo toto množství. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 45 minut. Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a zavaříme při teplotě 80°C cca 15 minut.
Při přípravě čaje do hrnku dáme cca 3 lžičky pečeného a zalijeme horkou vodou. Po otevření uchováváme v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat