Rozpis:
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 velká mrkev
- 1 velká cibule
- 3 velké stroužky česneku
- 1/4 menšího celeru
- 3 větší rajčata
- posekaný rozmarýn
- 3 malé kuličky nového koření
- 5 pepřů, sůl
Postup:
Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme. Osolíme, vložíme do pekáčku a posypeme rozmarýnem. Dáme osolenou krkovici, přidáme kuličky pepře a nového koření. Nepatrně podlijeme, přiklopíme pokličkou, pečeme při 150°C do změknutí masa a podle potřeby poléváme výpekem. Potom teplotu zvýšíme na 200°C a pečeme do zezlátnutí. Maso vyjmeme, výpek zredukujeme, vyjmeme kuličky koření a výpek propasírujeme přes síto. Podáváme třeba s bramborovými noky.
Žádné komentáře:
Okomentovat