Rozpis:
- 500 g rajčat
- 200 g mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- 100 g cibule
- 3 velké stroužky česneku
- bazalka a citronový tymián
- sůl
Postup:
Mrkev, celer, cibuli a česnek oloupeme. Z rajčat odstraníme "bubáky" a nakrájíme. Na oleji orestujeme cibuli do sklovita a krátce i česnek. Přidáme mrkev (nejlépe nastrouhanou), pokrájený celer a krátce podusíme. Vložíme rajčata a dusíme do rozvaření. Chvíli před dokončením přidáme bazalku a tymián. Uvařenou směs umixujem a propasírujeme přes cedník. Pokud chceme, nemusíme mixovat a směs necháme v hrubší konzistenci. Podle chuti osolíme. Nakonec nalijeme do skleniček a zavaříme při teplotě 85°C cca 25 minut.
Tuto směs lze použít na pizzu, případně jako základ boloňské omáčky a podobně.
Žádné komentáře:
Okomentovat