19 září 2019

Sugo

Rozpis:
  • 500 g rajčat
  • 200 g mrkve
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 100 g cibule
  • 3 velké stroužky česneku
  • bazalka a citronový tymián
  • sůl
Postup:
Mrkev, celer, cibuli a česnek oloupeme. Z rajčat odstraníme "bubáky" a nakrájíme. Na oleji orestujeme cibuli do sklovita a krátce i česnek. Přidáme mrkev (nejlépe nastrouhanou), pokrájený celer a krátce podusíme. Vložíme rajčata a dusíme do rozvaření. Chvíli před dokončením přidáme bazalku a tymián. Uvařenou směs umixujem a propasírujeme přes cedník. Pokud chceme, nemusíme mixovat a směs necháme v hrubší konzistenci. Podle chuti osolíme. Nakonec nalijeme do skleniček a zavaříme při teplotě 85°C cca 25 minut.
Tuto směs lze použít na pizzu, případně jako základ boloňské omáčky a podobně.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání