27 září 2019

Bílkové ořechové řezy

Rozpis:
  • 180 g bílků
  • 150 g cukru krupice

  • 80 g strouhaných ořechů
  • 60 g polohrubé mouky
  • 30 g škrobu
  • 50 g vlažného másla
  • špetka soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva ( nebo vinný kámen)
Krém:
  • 250 g másla
  • 3/4 plechovky svařeného salka
  • 100 g mletých ořechů
Postup:
Bílky ušleháme se solí do polotuha, přidáme cukr a ušleháme dotuha. Robot přepneme na pomalé otáčky a přišleháme přesátou mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme ořechy, tekuté vlažné máslo a citronovou kůru. Těsto rozetřeme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem postříkaným olejem ve spreji. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut. Po upečení plát s papírem přetáhneme na mřížku vychladnout.
Na krém ušleháme změklé máslo a přišleháme svařené salko. Do krému můžeme přidat také mleté ořechy. Vychladlý plát překrojíme na polovinu, potřeme krémem (část si necháme na dozdobení) a přikryjeme druhou polovinou plátu. Naznačíme jednotlivé porce, dozdobíme a po zatuhnutí nakrájíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání