Rozpis:
- 180 g bílků
- 150 g cukru krupice
- 80 g strouhaných ořechů
- 60 g polohrubé mouky
- 30 g škrobu
- 50 g vlažného másla
- špetka soli
- 1 lžička citronové kůry
- 1/3 lžičky prášku do pečiva ( nebo vinný kámen)
Krém:
- 250 g másla
- 3/4 plechovky svařeného salka
- 100 g mletých ořechů
Postup:
Bílky ušleháme se solí do polotuha, přidáme cukr a ušleháme dotuha. Robot přepneme na pomalé otáčky a přišleháme přesátou mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme ořechy, tekuté vlažné máslo a citronovou kůru. Těsto rozetřeme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem postříkaným olejem ve spreji. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut. Po upečení plát s papírem přetáhneme na mřížku vychladnout.
Na krém ušleháme změklé máslo a přišleháme svařené salko. Do krému můžeme přidat také mleté ořechy. Vychladlý plát překrojíme na polovinu, potřeme krémem (část si necháme na dozdobení) a přikryjeme druhou polovinou plátu. Naznačíme jednotlivé porce, dozdobíme a po zatuhnutí nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat