10 srpna 2019

Francouzský broskvový koláč

Rozpis těsto:

  • 300 g hladké mouky

  • 120 g másla
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • cca 3 lžíce mléka
Náplň:
  • 1 kostka tvarohu
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru moučky (podle chuti)
  • cca 800 g broskví nebo kompot
Postup:
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhané tuhé máslo, vejce, sůl a mléko podle potřeby. Zaděláme hladké těsto a necháme v ledničce cca 30 minut odpočinout.
Potom těsto pomocí válečku vložíme do vymazané koláčové formy (30 cm). Tvarohy vyšleháme s cukry a žloutkem a rozetřeme na těsto ve formě. Omyté broskve vypeckujeme, nakrájíme na měsíčky a poklademe na tvaroh.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25 minut. Po mírném zchladnutí přendáme na mřížku vychladnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání