20 července 2019

Jogurtové řezy s višněmi

Rozpis piškot:

  • 4 vejce
  • 6 lžic cukru krupice
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • špetka soli
Pudinkový krém:
  • 1/2 litru mléka
  • 1 pudink Zlatý klas
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukru
Jogurtový krém:
  • 600 g bílého jogurtu
  • 100 g višňové marmelády
  • 50 g cukru moučky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 100 ml šťávy z kompotu
  • 720 ml višňového kompotu bez pecek
  • 300 ml smetany ke šlehání
Postup:
Celá vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté pěny a zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazaného a jemnou strouhankou vysypaného hlubohého plechu (36x25 cm). Urovnáme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10-12 minut. Upečený plát necháme vychladnout na mřížce a potom ho vrátíme do čistého plechu.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Plát potřeme višňovým džemem, nalijeme ještě teplý pudink, poklademe okapanými višněmi a opět necháme vychladnout.
V míse smícháme smetanový jogurt s cukrem a džemem.Připravíme si ušlehanou smetanu. Ztužovač podle návodu rozšleháme ve višňové šťávě, vmícháme do něj trochu jogurtu a celé zamícháme. Nakonec vmícháme připravenou smetanu. Krém rozetřeme na povrch a necháme do druhého dne zatuhnout. Řezy nakrájíme a dozdobíme šlehačkou.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...