Rozpis piškot:
- 4 vejce
- 6 lžic cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- špetka soli
Pudinkový krém:
- 1/2 litru mléka
- 1 pudink Zlatý klas
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce cukru
Jogurtový krém:
- 600 g bílého jogurtu
- 100 g višňové marmelády
- 50 g cukru moučky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 100 ml šťávy z kompotu
- 720 ml višňového kompotu bez pecek
- 300 ml smetany ke šlehání
Postup:
Celá vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté pěny a zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazaného a jemnou strouhankou vysypaného hlubohého plechu (36x25 cm). Urovnáme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10-12 minut. Upečený plát necháme vychladnout na mřížce a potom ho vrátíme do čistého plechu.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Plát potřeme višňovým džemem, nalijeme ještě teplý pudink, poklademe okapanými višněmi a opět necháme vychladnout.
V míse smícháme smetanový jogurt s cukrem a džemem.Připravíme si ušlehanou smetanu. Ztužovač podle návodu rozšleháme ve višňové šťávě, vmícháme do něj trochu jogurtu a celé zamícháme. Nakonec vmícháme připravenou smetanu. Krém rozetřeme na povrch a necháme do druhého dne zatuhnout. Řezy nakrájíme a dozdobíme šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat