16 června 2019

Třešňová bublanina s čokoládou

Rozpis:
  • 5 lžic cukru
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 120 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 35 g strouhané čokolády na vaření
  • 50 g Čokofloků nebo čokoládové rýže
  • 500 g vypeckovaných třešní
Postup:a
Celá vejce s cukrem a solí vyšleháme do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme čokoládu. Těsto rozetřeme do pekáčku (25x30 cm) vyloženého papírem na pečení, který je dobré postříkat olejem ve spreji. Poklademe třešněmi, vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca 30 minut. Po mírním zchladnutí přetáhneme bublaninu s papírem na mřížku a necháme vychladnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání