11 června 2019

Mascarpone dezert

Rozpis:
  • 24 ks dlouhých piškotů
  • 250 g mascarpone
  • 200 g tvarohu ve vaničce
  • 150 g cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 100 ml silné kávy (rozpustné)
  • 15 g želatiny
  • čokoládové hoblinky
  • jahody, čokoláda a máta na dozdobení
Postup:
Želatinu necháme rozpustit v mléce. Ušleháme mascarpone s tvarohem a přišleháme cukr. Mléko se želatinou za stálého míchání zahřejeme (nesmí se vařit), vlijeme do našlehané směsi a prošleháme. Ušlehanou šlehačku zlehka vmícháme do krému.
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií. Na dno dáme vrstvu krému, poklademe piškoty namočenými v kávě, posypeme hoblinkami a pokračujeme dalšími vrstvami do zaplnění formy. Povrch posypeme hustě hoblinkami, překryjeme fólií a vše uložíme do druhého dne v ledničce.
Dezert vyklopíme na tác, poklademe půlkami jahod, dozdobíme čokoládou a mátovými lístky.
Inspirace z internetu - upraveno.  





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání