- 24 ks dlouhých piškotů
- 250 g mascarpone
- 200 g tvarohu ve vaničce
- 150 g cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 100 ml silné kávy (rozpustné)
- 15 g želatiny
- čokoládové hoblinky
- jahody, čokoláda a máta na dozdobení
Postup:
Želatinu necháme rozpustit v mléce. Ušleháme mascarpone s tvarohem a přišleháme cukr. Mléko se želatinou za stálého míchání zahřejeme (nesmí se vařit), vlijeme do našlehané směsi a prošleháme. Ušlehanou šlehačku zlehka vmícháme do krému.
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií. Na dno dáme vrstvu krému, poklademe piškoty namočenými v kávě, posypeme hoblinkami a pokračujeme dalšími vrstvami do zaplnění formy. Povrch posypeme hustě hoblinkami, překryjeme fólií a vše uložíme do druhého dne v ledničce.
Dezert vyklopíme na tác, poklademe půlkami jahod, dozdobíme čokoládou a mátovými lístky.
Inspirace z internetu - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat