03 června 2019

Roláda s krémem ganache

Rozpis:
  • 5 velkých vajec
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 lžic jemně mletých ořechů
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
Ganache krém:
  • 300 g čokolády na vaření (52% - z Lidlu)
  • 300 ml smetany ke šlehání
Postup:
Nejprve si připravíme krém. Do kastrolu nalijeme šlehačku a zahřejeme k bodu varu (nesmí se vařit), odstavíme z plotýnky a dáme čokoládu rozlámanou na kousky. Mícháme do rozpuštění čokolády, necháme zchladnout a vložíme do ledničky - nejlépe do druhého dne.
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme ořechy s moukou, práškem do pečiva a nakonec olej. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, mírně postříkaným olejem ve spreji. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 12 minut. Upečený plát přesuneme na mřížku vychladnout.
Krém vyjmeme z lednice a vyšleháme dohusta, trochu krému si vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou na dozdobení. Vychladlý plát otočíme spodní stranou nahoru, potřeme krémem a stočíme do rolády. Roládu dozdobíme krémem a čokoládou nebo marcipánem a vložíme do chladničky.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání