- 5 vajec
- 60 g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g mletých ořechů
- 400 ml smetany na šlehání
- ztužovač šlehačky
- zbytek krému ganache na dozdobení
Postup:
Cukr a žloutky ušleháme do pěny a přidáme vanilkový extrakt. Opatrně vmícháme ořechy a nakonec zlehka sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech (30x37 cm) s pečicím papírem postříkaným olejem ve spreji. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 12 minut. Plát překlopíme na utěrku (pečícím papírem navrch), přetáhneme na mřížku a necháme vychladnout. Potom opatrně stáhneme pečící papír, potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a stočíme do rolády. Potřeme povrch šlehačkou, dozdobíme a necháme vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat