08 dubna 2019

Princezky

Rozpis těsto:
  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla (hery)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vejce
  • 4 lžíce zakysané smetany
Náplň:
  • 2 vanilkové pudinky
  • 600 ml mléka
  • 6 lžic cukru
  • 400 g zakysané smetany
  • 2 lžíce rumu
  • 300 g višní bez pecek
  • cukr moučka na posypání
Postup:
Do přesáté mouky s práškem do pečiva a cukry rozdrobíme máslo, přidáme vejce a zakysanou smetanu. Zaděláme těsto, zabalíme do fólie a necháme v ledničce minimálně 20 minut vychladit. Potom těsto rozdělímě na polovinu, z první vyválíme plát velikosti plechu (hluboký 30x37 cm), vyložený pečícím papírem.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po mírném vychlazení do pudinku zašleháme zakysanku a rum. Náplň urovnáme na plát těsta a poklademe okapanými višněmi. Přikryjeme plátem z druhé poloviny těsta a propícháme špejlí. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 35-40 minut.
Inspirace: Mňamky-Recepty.sk - mírně upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání