12 března 2019

Zapečené vepřové maso

Rozpis:
  • 500 g vepřové kýty
  • brambory - cca 7 kusů
  • 100 g žampionů
  • 150 g pórku
  • 200 g zakysané smetany
  • 50 ml mléka
  • 50 g sýra Pecorino ( nebo jiný oblíbený)
  • 2 lžičky koření Gyros
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • olej
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na pánvi s olejem. Opečené plátky odložíme, na výpeku krátce orestujeme žampiony a odložíme k masu. Brambory oloupeme (v létě je pouze dobře omyju a neloupu) a nakrájíme na tenké plátky.
Zapékací misku nepatrně potřeme olejem a na dno dáme polovinu pokrájeného pórku. Dáme plátky brambor, žampiony a pórek, plátky brambor, na ně orestované maso a nakonec pokryjeme plátky brambor. Zakysanou smetanu rozmícháme s mlékem a kořením a nalijeme na povrch. Pekáčkem mírně poklepeme, aby zálivka protekla a nastrouháme sýr. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 45 minut.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání