28 března 2019

Třená bublanina s višněmi

Rozpis:
  • 2 vejce
  • 140 g cukru
  • 200 ml šlehačky
  • 200 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • mražené nebo čerstvé višně
  • máslo na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
Postup:
Nejprve si vyšleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Do mísy nalijeme šlehačku, přidáme cukr, žloutky, kůru, vanilkový extrakt a prošleháme šlehačem. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a skořici. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto urovnáme do koláčové formy (28 cm) a poklademe višněmi. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 35-40 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání