15 února 2019

Zapečená obalovaná krkovice

Rozpis:
  • 2 plátky krkovice
  • 2 vejce
  • 100 g krájené anglické slaniny
  • strouhanka
  • sůl, kmín, pepř
  • olej na smažení
Zálivka:
  • 200 ml vody
  • 1/2 kostky masoxu
  • 30 g másla
Postup:
Omyté a osušené maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a okořeníme. Do plátků masa vmačkáme co nejvíce strouhanky, namočíme v rozšlehaných vejcích a osmažíme na oleji. Řízek obalíme ve slanině a vložíme do pekáčku. Svaříme vodu s máslem a masoxem a nalijeme na řízky. Za občasného polévání výpekem pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 1/2 hodiny. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání