22 února 2019

Brokolicové karbanátky s krůtím masem

Rozpis:
  • 250 g vařené brokolice
  • 150 g mletého krůtího masa
  • 1 vejce
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • strouhanka na obalení hotových karbanátků
Postup:
Brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka, zchladíme ve studené vodě, drobně nasekáme a vložíme do misky. Přidáme mleté krůtí maso (dala jsem stehenní), jemně pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, mírně vrchovatou lžíci hladké mouky a vejce. Osolíme, opepříme a vmícháme podle potřeby strouhanku. Dobře promícháme, nabíráme lžící a tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
Hotové vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 25-30 minut





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání