19 ledna 2019

Šlehačková bábovka s pomerančem

Rozpis:
  • 350 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 2 lžíce pomerančového likéru (vaječného nebo jiného)
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • jemně strouhaná kůra z celého pomeranče
  • čokoládové hoblinky - nemusí být
  • máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem a špetkou soli do pěny. Po troškách přidáme likér, šťávu a kůru z pomeranče. Opatrně po částech vmícháme přesátou mouku s práškem do pečiva a šlehačku, nakonec vmícháme čokoládové hoblinky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Po deseti minutách zvýšíme teplotu na 170°C a dopečeme ještě cca 30-35 minut. Po upečení necháme bábovku asi 5 minut ve formě a potom ji vyklopíme na mřížku vychladnout.
Inspirace: Ruženky blog

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání