Rozpis:
- 350 g polohrubé mouky
- 180 g cukru
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 lžíce pomerančového likéru (vaječného nebo jiného)
- šťáva z poloviny pomeranče
- jemně strouhaná kůra z celého pomeranče
- čokoládové hoblinky - nemusí být
- máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem a špetkou soli do pěny. Po troškách přidáme likér, šťávu a kůru z pomeranče. Opatrně po částech vmícháme přesátou mouku s práškem do pečiva a šlehačku, nakonec vmícháme čokoládové hoblinky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Po deseti minutách zvýšíme teplotu na 170°C a dopečeme ještě cca 30-35 minut. Po upečení necháme bábovku asi 5 minut ve formě a potom ji vyklopíme na mřížku vychladnout.
Inspirace: Ruženky blog
Žádné komentáře:
Okomentovat