17 ledna 2019

Kváskové dalamánky s ořechy


Rozpis:
  • 150 g pšeničného kvásku
  • 8 g soli
  • 250 g vlažné vody
  • 25 g sušeného mléka
  • 20 g másla
  • 250 g mouky pšeničné hladké
  • 125 g mouky žitné chlebové
  • 50 g mouky pšeničné celozrnné
  • 50-80 g vlašských ořechů
  • hladká mouka na vál
  • vejce na potření
  • sezamová semínka
Postup:
Do mísy dáme pšeničný kvásek a nalijeme vlažnou vodu. Přidáme mouky, sušené mléko, sůl a tekuté zchladlé máslo. V robotu nebo ručně vypracujeme těsto a nakonec vmícháme posekané ořechy. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 2-3 hodiny kynout ( zdvojnásobí objem). Zkynuté přendáme na pomoučněný vál, rozkrájíme na 8 dílů a vytvarujeme dalamánky, které přendáme na plech s pečícím papírem a přikryté utěrkou necháme asi 2 hodiny nakynout. Zkynuté dalamánky nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme při teplotě 190°C cca 20 minut.
Inspirace: Kvásková kuchařka Jany Berkové







Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání