Rozpis:
- 6 vajec
- 180g cukru krupice
- 3 lžíce vlažné vody
- 3 lžíce oleje
- 240 g polohrubé mouky
Náplň 1:
- 350 ml smetany ke šlehání 33%
- 2 ztužovače šlehačky
Náplň 2:
- 350 ml smetany ke šlehání 33%
- 180 g čokolády (5o % kakaa)
Postup:
Do horké smetany v rendlíku nalámeme čokoládu, necháme rozpustit a krátce povaříme. Po zchladnutí necháme v ledničce vychladit do druhého dne.
Na piškot ušleháme bílky dotuha, přidáme cukr a šleháme, než se rozpustí. Potom postupně zašleháme bílky, přidáme olej a vodu a nakonec ručně vmícháme mouku. Těsto přendáme do dvou forem hřbetů vymazaných a vysypaných jemnou strouhankou. Těsto urovnáme, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme cca 25 minut. Po upečení necháme hřbety ve formě chvilku stát a potom překlopíme na mřížku vychladnout.
Ušleháme smetanu se ztužovačem, přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou. Také ušleháme čokoládu se šlehačkou a přendáme do dalšího sáčku. Hřbety rozkrájíme podle obloučků a položíme na tác. Tmavou šlehačku naneseme pomocí sáčku na plátek piškotu, přiklopíme druhým plátkem a dozdobíme světlou šlehačkou na povrchu. Před podáváním necháme v ledničce vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat