25 listopadu 2018

Kořeněná krkovice pečená v alobalu

Rozpis:
  • 2 kg vepřové krkovice
  • alobal na zabalení
Marináda:
  • 2 velké cibule, 5 stroužků česneku
  • koření Gyros, sůl, mletý kmín
  • citronový tymián
  • olivový olej
Postup:
Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nalijeme olej a vložíme cibuli s česnekem pokrájené na kostičky. Přidáme koření, otrhané lístky čerstvého tymiánu, osolíme a promícháme. Krkovici nakrájíme na cca 2 cm plátky, ale nedokrojíme. Maso mírně posolíme a mezi prokrojené plátky masa dáváme marinádu. Plátky masa k sobě přimáčkneme, na povrchu také osolíme a dobře zabalíme do alobalu, aby nám při pečení nevytékala šťáva. Takto připravenou krkovici je dobré nechat do druhého dne v chladu proležet. Potom ji vložíme do pekáčku, podlijeme cca 200 ml vody a přiklopené pečeme cca 2 hodiny při teplotě 180°C. Upečenou necháme asi 20 minut v odkrytém pekáčku a potom odstraníme vršek alobalu. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a za občasného podlití šťávou z alobalu necháme povrch zhnědnout. Krkovici můžeme také péct na zahradním grilu. Podáváme s pečenou zeleninou.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání