Rozpis:
- 3 kg vepřové plece
- 1/2 kg anglické slaniny
- cca 200 g sádla
- 1 kg cibule
- 1 kg mrkve
- 750 g žampionů
- 1 velký celer
- 1 velká hlavička česneku
- 400 g rajčatového protlaku
- 1,5 l červeného vína
- pepř, sůl
- drcené nové koření
- bobkový list
- tymián, rozmarýn
Postup:
Na sádle osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli. Vložíme plecko nakrájené na kostky a orestujeme. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, žampiony, pokrájené stroužky česneku, koření a osolíme. Zalijeme polovinou vína, přidáme rajčatový protlak a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou. Asi po hodině dolijeme zbytek vína, nezapomeneme míchat a dusíme do změknutí masa pod pokličkou.
Tento způsob úpravy probíhá na otevřeném ohni, je potřeba použít silná polínka a udržovat mírný oheň.
Uvedené množství stačí pro cca 15 strávníků. Jako příloha je nejvhodnější chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat