22 srpna 2018

Švestkový koláč bez kynutí

Rozpis:
  • 400 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 1/2 vanilkového cukru
  • lžička citronové kůry
  • 1 žloutek
  • 100 g majonézy
  • 1/2 kostky droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • cca 250 ml vlažného mléka
Náplň:
  • 500 g tvarohu
  • 3-4 lžíce cukru
  • 1 žloutek
  • sníh z jednoho bílku
  • 1 kg švestek
Drobenka:
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 80 g másla
Postup:
Nejprve si připravíme tvarohovou náplň a drobenku smícháním uvedených ingrediencí a vypeckujeme švestky.
Do mísy promícháme mouku se solí, uděláme uprostřed důlek, do něj nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme zkynout kvásek, přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto.
Těsto ihned rozprostřeme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem, který jsme mírně postříkali olejem ve spreji. Plát potřeme tvarohovou náplní, poklademe švestkami a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 165°C cca 40 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...