21 srpna 2018

Jogurtový dort s jahodami a ostružinami

Rozpis:
  • 1 kg smetanového jogurtu
  • 1 vanilkový cukr
  • 4-5 lžic cukru moučky (podle chuti)
  • 350-400 g piškotů
  • 600 g jahod
  • 250-300 g ostružin
  • 400 ml šlehačky na potření a dozdobení dortu
Postup:
Smetanový jogurt dáme do mísy (použila jsem řeckého typu z Lidlu), přidáme cukry a promícháme.
Dortovou formu (27 cm) vyložíme potravinářskou fólií, na dno narovnáme piškoty rovnou stranou dolů a potřeme částí krému. Narovnáme plátky jahod a opět mírně potřeme krémem, dáme vrstvu piškot, krém a narovnáme ostružiny a zbytek plátků jahod. Pokračujeme opět krémem a tentokrát dáme piškoty rovnou stranou nahoru. Přikryjeme potravinářskou fólií a mírně zatlačíme, aby se krém dostal i do případných mezer. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne proležet.
Druhý den odstraníme fólii, korpus překlopíme na tác, potřeme ušlehanou smetanou a dozdobíme použitým ovocem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání