Rozpis:
- 1 kg smetanového jogurtu
- 1 vanilkový cukr
- 4-5 lžic cukru moučky (podle chuti)
- 350-400 g piškotů
- 600 g jahod
- 250-300 g ostružin
- 400 ml šlehačky na potření a dozdobení dortu
Postup:
Smetanový jogurt dáme do mísy (použila jsem řeckého typu z Lidlu), přidáme cukry a promícháme.
Dortovou formu (27 cm) vyložíme potravinářskou fólií, na dno narovnáme piškoty rovnou stranou dolů a potřeme částí krému. Narovnáme plátky jahod a opět mírně potřeme krémem, dáme vrstvu piškot, krém a narovnáme ostružiny a zbytek plátků jahod. Pokračujeme opět krémem a tentokrát dáme piškoty rovnou stranou nahoru. Přikryjeme potravinářskou fólií a mírně zatlačíme, aby se krém dostal i do případných mezer. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne proležet.
Druhý den odstraníme fólii, korpus překlopíme na tác, potřeme ušlehanou smetanou a dozdobíme použitým ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat