27 srpna 2018

Paella z Polabí

Rozpis:
  • 5 vrchních stehenních kuřecích řízků
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 střední rajčata
  • 1 menší svazek naťové cibulky
  • 100 g mraženého hrášku
  • 250 g dlouhozrné rýže
  • 1,5 l zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 mírně vrchovatá lžička kurkumy
  • sůl, bílý pepř,
  • 4-5 lžic bílého vinného octa nebo 100 ml vína
  • petrželka a citron na ozdobu
Postup:
Nejprve musím zdůvodnit název - určitě je mnoho způsobů přípravy paelly a původní španělská se asi připravuje zcela jinak. Takto ji dělám já a nám chutná.😃
Na pánvi s horkým olejem orestujeme maso, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a necháme zesklovatět. Vložíme nakrájenou zeleninu a opět orestujeme, dáme rýži a zalijeme vývarem. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, kurkumu, vinný ocet nebo bílé víno a za občasného zamíchání dusíme do změknutí rýže. Pokud je potřeba, dochutíme, přidáme hrášek a necháme ho krátce povařit. Podáváme ozdobené petrželkou a přidáme citron na případné dochucení strávníky.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání