Rozpis korpus:
- 4 vejce
- 140 g cukru
- 140 g polohrubé mouky
- 2 lžíce oleje
- čerstvý nebo mražený rybíz
- rybízová marmeláda na potření korpusu
Rozpis krém:
- 500 g tvarohu ve vaničce
- 200 g zakysané smetany
- 125 ml smetany na šlehání
- 1 pudink bez vaření
- 1 vanilkový cukr
- 3-4 lžíce cukru moučky
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do remosky, posypeme kuličkami rybízu, přikryjeme víkem a upečeme. Pokud máme nepřilnavou úpravu remosky, nemusíme ji vymazávat a vysypávat. Než nám korpus vychladne, uděláme si krém.
Do mísy dáme tvaroh, zakysanku, smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti a prošleháme. Za stálého šlehání pomalu přisypáváme pudink za studena a vyšleháme.
Povrch vychladlého korpusu potřeme marmeládou a celý potřeme krémem. Trochu krému si necháme, vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou, dozdobíme krémem a kuličkami rybízu.
Žádné komentáře:
Okomentovat