31 července 2018

Rychlý dort s rybízem

Rozpis korpus:
  • 4 vejce

  • 140 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvý nebo mražený rybíz
  • rybízová marmeláda na potření korpusu
Rozpis krém:
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 125 ml smetany na šlehání
  • 1 pudink bez vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • 3-4 lžíce cukru moučky
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do remosky, posypeme kuličkami rybízu, přikryjeme víkem a upečeme. Pokud máme nepřilnavou úpravu remosky, nemusíme ji vymazávat a vysypávat. Než nám korpus vychladne, uděláme si krém.
Do mísy dáme tvaroh, zakysanku, smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti a prošleháme. Za stálého šlehání pomalu přisypáváme pudink za studena a vyšleháme.
Povrch vychladlého korpusu potřeme marmeládou a celý potřeme krémem. Trochu krému si necháme, vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou, dozdobíme krémem a kuličkami rybízu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání