15 července 2018

Palačinky z červené řepy



Rozpis:
  • 250 g červené řepy
  • 400-500 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
Náplň:
  • 200 g lučiny
  • 250 g pomazánkového másla
  • pažitka, pepř, sůl
Postup:
Řepu uvaříme a necháme vychladnout. Potom ji oloupeme, nahrubo nastrouháme, rozmixujeme na jemnou kaši a přendáme do mísy. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, lisovaný česnek, olej, sůl a podle potřeby přiléváme mléko, abychom docílili hustotu palačinkového těsta. Necháme cca 30 minut odležet a připravíme si náplň. Smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, pokrájenou pažitku a podle chuti opepříme a dosolíme.
Odpočinuté těsto rozetřeme na nepřilnavou pánev bez tuku a když se začnou tvořit bublinky, palačinky otáčíme. Upečené po zchladnutí potřeme náplní, stočíme a dáme do chladna ztuhnout, aby se lépe krájely.
Podáváme pokrájené na špalíčky nebo kolečka jako chuťovky k pivu nebo vínu.
Inspirace z internetu.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání