Rozpis:
- 250 g červené řepy
- 400-500 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- 6 g prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
Náplň:
- 200 g lučiny
- 250 g pomazánkového másla
- pažitka, pepř, sůl
Postup:
Řepu uvaříme a necháme vychladnout. Potom ji oloupeme, nahrubo nastrouháme, rozmixujeme na jemnou kaši a přendáme do mísy. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, lisovaný česnek, olej, sůl a podle potřeby přiléváme mléko, abychom docílili hustotu palačinkového těsta. Necháme cca 30 minut odležet a připravíme si náplň. Smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, pokrájenou pažitku a podle chuti opepříme a dosolíme.
Odpočinuté těsto rozetřeme na nepřilnavou pánev bez tuku a když se začnou tvořit bublinky, palačinky otáčíme. Upečené po zchladnutí potřeme náplní, stočíme a dáme do chladna ztuhnout, aby se lépe krájely.
Podáváme pokrájené na špalíčky nebo kolečka jako chuťovky k pivu nebo vínu.
Inspirace z internetu.
Žádné komentáře:
Okomentovat