Rozpis:
- 2 kg meruněk bez pecek
- 350 g cukr krystal (i víc - podle chuti)
- 20 g citrusového pektinu
Postup:
Meruňky nakrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, mícháme a mírně povaříme. Citrusový pektin promícháme s cca třemi lžícemi cukru, pomalu sypeme do kastrolu s meruňkami a mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Povaříme 5 minut a přidáme zbytek cukru. Potom vaříme do zhoustnutí a sbíráme případnou pěnu na povrchu. Plníme do skleniček a uzavřeme víčky. Skleničky stavíme dnem nahoru a za 5 - 10 minut je otočíme.
V zavařeninách s citrusovým pektinem není žádný konzervační prostředek, proto je vhodné používat menší skleničky, aby se dlouho neskladovaly otevřené.
Žádné komentáře:
Okomentovat