22 června 2018

Meruňkový džem s citrusovým pektinem

Rozpis:
  • 2 kg meruněk bez pecek
  • 350 g cukr krystal (i víc - podle chuti)

  • 20 g citrusového pektinu
Postup:
Meruňky nakrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, mícháme a mírně povaříme. Citrusový pektin promícháme s cca třemi lžícemi cukru, pomalu sypeme do kastrolu s meruňkami a mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Povaříme 5 minut a přidáme zbytek cukru. Potom vaříme do zhoustnutí a sbíráme případnou pěnu na povrchu. Plníme do skleniček a uzavřeme víčky. Skleničky stavíme dnem nahoru a za 5 - 10 minut je otočíme.
V zavařeninách s citrusovým pektinem není žádný konzervační prostředek, proto je vhodné používat menší skleničky, aby se dlouho neskladovaly otevřené.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání