Rozpis:
- 400 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 50 g oleje
- 1 žloutek
- 1/3 kostky droždí ( asi 15 g)
- 250 ml vlažného mléka
- 3/4 lžičky soli
Tvarohová náplň:
- 500 g tvarohu v kostce
- 1 žloutek
- 1/2 vanilkového cukru
- cukr podle chuti
- lžička strouhané citronové kůry
- sníh ze dvou bílků
Drobenka:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/2 - 3/4 hrnku cukru krupice
- 1/2 vanilkového cukru
- 150 - 180 g másla
- meruňky
- asi lžička oleje
- olej ve spreji
- papír na pečení
Postup:
Do mísy přesijeme mouku a uděláme důlek. Nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme cca 50 ml z odměřeného vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek, potom přidáme žloutek, olej, zbytek mléka a sůl. Zaděláme těsto a necháme vykynout.
Než nám těsto zkyne, nasypeme mouku s cukry do misky a rozdrobíme s máslem.
Hluboký plech ( 30x37 cm) vyložíme pečícím papírem mírně postříkaným olejem ve spreji. Zkynuté těsto přendáme na plech s papírem a rukama mírně potřenýma olejem těsto stejnoměrně rozprostřeme po celém papíru.
Tvaroh přendáme do mísy, vmícháme žloutek, strouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr a podle chuti osladíme. Ze zbylých bílků ušleháme sníh a vmícháme do ochuceného tvarohu. Tvarohovou náplň natřeme na těsto, poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180°C cca 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat