Rozpis:
- 1 větší cuketa
- 350 g mletého vepřového plecka
- 50-80 g strouhané goudy
- 1 střední cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 vejce
- bylinky podle chuti
- pepř, sůl, paprika
Postup:
Omytou cuketu příčně nakrájíme na 1-1,5 cm plátky, osolíme z obou stran a necháme odležet. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, lisovaný česnek, sůl, pepř a bylinky podle chuti - já jsem dala, citronový tymián, plocholistou petrželku a česnekovou pažitku. Můžeme dochutit ještě mletou paprikou. Dobře promícháme a směs navrstvíme na plátky cukety, které jsme otřeli papírovou utěrkou. Pokud má cuketa větší jaderník, střed vykrojíme a masovou směs plníme do středu cuketového plátku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut, cuketa musí zůstat křupavá.
Podáváme s bramborami nebo s pečivem. Koláčky jsou dobré i po vychladnutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat