20 května 2018

Rebarborový koláč

Rozpis těsto:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 60 g cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1 vejce L
  • špetka prášku do pečiva
  • špetka soli
Piškotové těsto:
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 80 g polohrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva
Rebarborová náplň:
  • 200-250 g oloupané rebarbory
  • 80-100 g cukru moučky
  • lžička mleté skořice
Postup:

V mouce rozmícháme sůl, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr. Přidáme máslo, vejce a pokud dáme menší, přidáme podle potřeby mléko. Vypracujeme těsto a vložíme asi na hodinu do ledničky odležet. Potom na pomoučněném vále těsto rozválíme a přeneseme do vymazané koláčové formy (28 cm). Propícháme vidličkou a dáme zapéct. Když začnou okraje zlátnout, těsto z trouby vyjmeme, posypeme pokrájenou rebarborou smíchanou s cukrem a skořicí. Na piškotové těsto ušleháme do husté pěny celá vejce s cukry, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme na rebarboru. Opět vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a dopečeme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání