Rozpis těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 70 g másla
- 60 g cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 vejce L
- špetka prášku do pečiva
- špetka soli
Piškotové těsto:
- 2 vejce
- 80 g cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 80 g polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
Rebarborová náplň:
- 200-250 g oloupané rebarbory
- 80-100 g cukru moučky
- lžička mleté skořice
Postup:
V mouce rozmícháme sůl, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr. Přidáme máslo, vejce a pokud dáme menší, přidáme podle potřeby mléko. Vypracujeme těsto a vložíme asi na hodinu do ledničky odležet. Potom na pomoučněném vále těsto rozválíme a přeneseme do vymazané koláčové formy (28 cm). Propícháme vidličkou a dáme zapéct. Když začnou okraje zlátnout, těsto z trouby vyjmeme, posypeme pokrájenou rebarborou smíchanou s cukrem a skořicí. Na piškotové těsto ušleháme do husté pěny celá vejce s cukry, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme na rebarboru. Opět vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a dopečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat