06 května 2018

Ořechová rumová bábovka

Rozpis:
  • 6 vajec
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 10 g droždí
  • 3 lžíce mléka
  • 200 g mletých ořechů
  • 100 ml rumu
  • 120 g hrubé mouky
  • tuk na vymazání a jemná strouhanka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
Postup:
Žloutky, cukr, máslo vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přiléváme droždí rozmíchané ve vlažném mléce. Přidáme mleté ořechy, rum a dobře zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou zlehka přimícháme do těsta. Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme těsto, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 50-60minut. Po upečení necháme bábovku ve formě cca 5 minut a potom vyklopíme na mřížku vychladnout. Před podáváním posypeme cukrem.
Recept mně zaujal, že se do těsta používá droždí. Bábovka byla výborná, ale hutnější.
Inspirace: kuchařka Moučníky





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání