Rozpis:
- 400 g polohrubé mouky
- 220 g másla
- 220 g třtinového cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 3 vejce
- 2 střední jablka
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžičky pomerančové kůry
- 5 lžic rumu
- hrnek borůvek (cca 300 ml)
- lžička skořice
- máslo a jemnou strouhanku na formu
Postup:
Mouku prosijeme do mísy. Přidáme máslo, cukr a vypracujeme drobenku. Asi 5 lžic drobenky dáme stranou a promícháme se skořicí a vanilkovým cukrem.
Do zbylé drobenky přidáme prášek do pečiva, vejce, rum, nastrouhanou pomerančovou kůru, nahrubo nastrouhaná jablka (i se slupkou) a větší část borůvek. Promícháme a vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy (30 cm). Posypeme zbytkem borůvek a skořicovou drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat