14 dubna 2018

Drobenkový jablečný koláč s borůvkami

Rozpis:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 220 g másla
  • 220 g třtinového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 2 střední jablka
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžičky pomerančové kůry
  • 5 lžic rumu
  • hrnek borůvek (cca 300 ml)
  • lžička skořice
  • máslo a jemnou strouhanku na formu
Postup:
Mouku prosijeme do mísy. Přidáme máslo, cukr a vypracujeme drobenku. Asi 5 lžic drobenky dáme stranou a promícháme se skořicí a vanilkovým cukrem.
Do zbylé drobenky přidáme prášek do pečiva, vejce, rum, nastrouhanou pomerančovou kůru, nahrubo nastrouhaná jablka (i se slupkou) a větší část borůvek. Promícháme a vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy (30 cm). Posypeme zbytkem borůvek a skořicovou drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 40 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání