- 800 g brambor
- 200 g krupek
- 3 lžíce sádla nebo oleje
- mléko
- 3-5 stroužků česneku
- sůl, pepř, majoránka
- cibulka osmažená na sádle nebo na oleji
- osmažená slanina nebo uzenina
Na cedníku propláchneme krupky, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a osolíme. Zvolna vaříme a mícháme do změknutí krupek, pokud je potřeba, doléváme po trošce vodu. Oloupané a pokrájené brambory vložíme do hrnce, osolíme a uvaříme do změknutí. Uděláme bramborovou kaši se sádlem a trochou mléka. Do ní vmícháme uvařené krupky, přidáme lisovaný česnek, majoránku, pepř a pokud je potřeba dosolíme. Kaši necháme ještě asi 2 minuty provařit. Podáváme s dozlatova osmaženou cibulkou a osmaženou slaninou nebo s uzeninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat