Rozpis piškot:
- 200 g cukru krupice
- 170 ml vody
- 40 ml oleje
- 7 žloutků
- 180 g polohrubé mouky
- 40 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
Pudinková náplň:
- 800 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 110 g moučkového cukru
- 7 bílků
Na dokončení:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- čokoláda na ozdobu
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na hluboký plech (30x37 cm) s pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10 minut.
Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků a dobře promícháme. Rozetřeme na upečený piškot a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme cca 15 minut.
Po vychladnutí pomocí vidličky narušíme tmavý povrch piškotu a sejmeme tmavou vrstvičku. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, rozetřeme na piškot a posypeme strouhanou čokoládou.
Paní Helenka použila 300 ml rostlinné šlehačky. Použila jsem mléčnou šlehačku se ztužovačem a příště na tyto řezy použiji 500 ml šlehačky.
Inspirace: Helenčino pečení
Žádné komentáře:
Okomentovat