- 2 vejce
- 100 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 ml oleje
- 50 ml vody
Náplň:
- 500 g strouhaných jablek
- 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
- 150 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- cukr krupice podle chuti
- 1-1,5 lžičky skořice
- 200 ml šlehačky
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a zlehka vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm) nebo do pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 175-180°C a upečeme do zlatava. Po vychladnutí na mřížce přendáme na tác.
Náplň: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Pudinkový prášek v kastrolu rozmícháme ve studené vodě, přidáme jablka a povaříme do zhoustnutí. Náplň ještě horkou rozetřeme na piškot a necháme vychladnout. Nakonec dozdobíme dotuha ušlehanou šlehačkou a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat