23 února 2018

Piškotové řezy s jablkovým vrškem

Rozpis:
  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 ml oleje
  • 50 ml vody
Náplň:
  • 500 g strouhaných jablek
  • 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
  • 150 ml vody
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr krupice podle chuti
  • 1-1,5 lžičky skořice
  • 200 ml šlehačky

Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a zlehka vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm) nebo do pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 175-180°C a upečeme do zlatava. Po vychladnutí na mřížce přendáme na tác.
Náplň: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Pudinkový prášek v kastrolu rozmícháme ve studené vodě, přidáme jablka a povaříme do zhoustnutí. Náplň ještě horkou rozetřeme na piškot a necháme vychladnout. Nakonec dozdobíme dotuha ušlehanou šlehačkou a podáváme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání