31 ledna 2018

Žloutkové věnečky se sádlem

Rozpis:
  • 250 ml vody
  • 100 g sádla
  • 200 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • špetka soli
Krém:
  • 750 ml mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 150 g cukru
  • 250 g másla
  • podle chuti rum
Postup:
Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sádlo, sůl a uvedeme do varu. Mícháme a přisypáváme mouku. Za stálého míchání povaříme. Vzniklé těsto se nesmí chytat kastrůlku. Zchladlé přendáme do mísy a postupně vešleháme vejce. Potom těsto přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a na plech s pečícím papírem děláme věnečky. Slabé kroužky děláme dál od sebe - věnečky při pečení nabydou. Pečeme je asi 10 minut při teplotě 200°C a v této době neotvíráme troubu. Potom teplotu snížíme na 180°C a dopečeme cca 10 minut - podle velikosti věnečků. Musí být uvnitř propečené, mužeme zkusit jeden proříznout.
Po vychladnutí plníme krémem. Poléváme cukrovou nebo čokoládovou polevou, můžeme také před podáváním pouze posypat moučkovým cukrem.
Na krém si svaříme sladký hustý pudink. Vychladlý vešleháme do změklého másla a dochutíme rumem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání