Rozpis:
- 400 g červené čočky
- 1 větší cibule
- 3 lžíce oleje
- sojová omáčka
- sladká paprika
- pepř, sůl
- plnotučná hořčice
- citronový tymián nebo jiné bylinky
- strouhanka podle potřeby
Postup:
Čočku uvaříme do měkka. Na pánvi necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a ke konci restování přidáme sladkou papriku a sojovou omáčku. Čočku a cibulku dáme do misky a tyčovým mixérem rozšleháme. Přidáme hořčici, sůl, pepř a tymián nebo jiné bylinky. Nakonec vmícháme podle potřeby strouhanku, abychom mohli vytvarovat karbanátky. Bochánky přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca hodinu. Pokud nejsme vegetariáni, můžeme podávat se šťouchanými bramborami, tatarkou a zeleninovým salátem.
Karbanátky jsem jedla u vnučky,od které jsem dostala recept a
byly výborné. Přikládám fotku z mobilu.
byly výborné. Přikládám fotku z mobilu.
Žádné komentáře:
Okomentovat