21 ledna 2018

Karbanátky z červené čočky

Rozpis:
  • 400 g červené čočky
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce oleje
  • sojová omáčka
  • sladká paprika
  • pepř, sůl
  • plnotučná hořčice
  • citronový tymián nebo jiné bylinky
  • strouhanka podle potřeby
Postup:
Čočku uvaříme do měkka. Na pánvi necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a ke konci restování přidáme sladkou papriku a sojovou omáčku. Čočku a cibulku dáme do misky a tyčovým mixérem rozšleháme. Přidáme hořčici, sůl, pepř a tymián nebo jiné bylinky. Nakonec vmícháme podle potřeby strouhanku, abychom mohli vytvarovat karbanátky. Bochánky přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca hodinu. Pokud nejsme vegetariáni, můžeme podávat se šťouchanými bramborami, tatarkou a zeleninovým salátem.
Karbanátky jsem jedla u vnučky,od které jsem dostala recept a
byly výborné. Přikládám fotku z mobilu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...