17 ledna 2018

Kakaová roláda s ananasem

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 10 g kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
Krém:
  • 3 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 300 g másla
  • 2- 3 lžíce rumu
  • ananasový kompot
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, vmícháme olej, mouku přesátou s kakaem a nakonec pevný sníh ušlehaný se špetkou soli. Těsto rozetřeme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10-12 minut (nepřesušit). Roládu přendáme na mřížku vychladnout.
Na krém si nad párou ušleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, necháme vychladnout a vešleháme do změklého másla. Asi 1/3 krému odložíme na potření povrchu a dozdobení rolády. Ananasový kompot necháme okapat na sítku, malou část si necháme na dozdobení a zbytek jemně nakrájíme. Piškotový plát potřeme krémem a posypeme kousky ananasu. Pomocí pečícího papíru roládu stočíme, zabalíme do papíru nebo alobalu a necháme v ledničce ztuhnout. Potom povrch rolády potřeme odloženým krémem a dozdobíme krémem a kousky ananasu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání