Rozpis:
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 10 g kakaa
- 2 lžíce oleje
- sůl
Krém:
- 3 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 300 g másla
- 2- 3 lžíce rumu
- ananasový kompot
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, vmícháme olej, mouku přesátou s kakaem a nakonec pevný sníh ušlehaný se špetkou soli. Těsto rozetřeme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10-12 minut (nepřesušit). Roládu přendáme na mřížku vychladnout.
Na krém si nad párou ušleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, necháme vychladnout a vešleháme do změklého másla. Asi 1/3 krému odložíme na potření povrchu a dozdobení rolády. Ananasový kompot necháme okapat na sítku, malou část si necháme na dozdobení a zbytek jemně nakrájíme. Piškotový plát potřeme krémem a posypeme kousky ananasu. Pomocí pečícího papíru roládu stočíme, zabalíme do papíru nebo alobalu a necháme v ledničce ztuhnout. Potom povrch rolády potřeme odloženým krémem a dozdobíme krémem a kousky ananasu.
Žádné komentáře:
Okomentovat