Rozpis:
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 2 lžíce koňaku
- 1/4 lžičky amonia
- bílek na potírání
- 50 g vlašských ořechů
- mouka na vál
Postup:
Z mouky, amonia, másla, cukru, žloutku a koňaku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme minimálně 2 hodiny vychladit. Vlašské ořechy drobně nasekáme.
Těsto na mírně pomoučněném válu vyválíme na 1/2 cm silný plát. Vykrajujeme kolečka formičkami 30 mm a do nich vykrojíme otvor formičkou 12mm. Vzniklé věnečky potíráme rozšlehaným bílkem a sypeme ořechy. Přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 8 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat