14 prosince 2017

Koňakové věnečky s ořechy

Rozpis:
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce koňaku
  • 1/4 lžičky amonia
  • bílek na potírání
  • 50 g vlašských ořechů
  • mouka na vál
Postup:

Z mouky, amonia, másla, cukru, žloutku a koňaku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme minimálně 2 hodiny vychladit. Vlašské ořechy drobně nasekáme.
Těsto na mírně pomoučněném válu vyválíme na 1/2 cm silný plát. Vykrajujeme kolečka formičkami 30 mm a do nich vykrojíme otvor formičkou 12mm. Vzniklé věnečky potíráme rozšlehaným bílkem a sypeme ořechy. Přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 8 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání