07 prosince 2017

Steak z hejka na zelenině


Rozpis:
  • 2 steaky z hejka
  • 400 g zeleniny (mrkev, ředkev,cuketa)
  • 1 střední cibule - šalotka
  • 50 g měkkého másla
  • 2 lžičky koření na ryby
  • 3 střední stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • sůl
Postup:
Nejprve si připravíme bylinkové máslo na rybu. Smícháme 30 g másla, 2 lisované stroužky česneku, koření na ryby, chilli omáčku a pokud je potřeba dosolíme. Zeleninu, cibuli a zbývající stroužek česneku nakrájíme, mírně osolíme a vložíme do zapékací misky vymazané cca 20 g másla. Pokud máme mraženého hejka, necháme ho povolit. Potřeme připraveným bylinkovým máslem z obou stran a položíme na zeleninu. Vložíme do remosky, pečeme do změknutí ryby a zeleniny. Při podávání polijeme rybu i zeleninu výpekem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání