18 prosince 2017

Arašídové trubičky s rumem

Rozpis:
  • 200 g arašídů v cukru
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g kulatých dětských piškotů
  • 2 vejce
  • 50 ml rumu
Náplň:
  • 200 g másla
  • 100 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g čokoládové polevy
Postup:
Bonbony rozemeleme, smícháme s rozdrcenými piškoty, s polovinou cukru a rumem. Vajíčka vyšleháme s druhou polovinou cukru v horké vodní lázni do pěny a vmícháme do základu. Vypracujeme tuhou hmotu, kterou rozválíme na válu mezi dvěma potravinářskými fóliemi na plát a nakrájíme na kousky 6x5 cm. Natočíme je na kovové trubičky a položíme spojem dolů na plech s pečícím papírem. Necháme několik dnů schnout. Potom je opatrně sundáme z trubiček a namočíme do polevy.
Připravíme si krém: ušleháme máslo s kondezovaným mlékem a vmícháme jemně natrouhanou čokoládu. Náplň dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme ji do trubiček.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání