09 listopadu 2017

Medovníkové srdce

Rozpis:
  • 100 g cukru krupice
  • 450g hladké mouky
  • 150 g hery
  • 1 vejce
  • 5 lžic medu
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžička sody (vrchovatá)
  • 2 lžičky kakaa
Krém:
  • 1 svařené Salko
  • 300 g másla
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
Na dohotovení:
  • 75-100 ml převařené vody s rumem 1:1
  • mleté ořechy
  • rozdrobené kousky upečených odřezků těsta
  • marcipánové kytičky
Postup:
Cukr, heru, med, mléko, sodu, vejce a kakao vložíme do hrnce a za stálého šlehání zahříváme na mírném ohni do zkaramelizování a mírného zhoustnutí. Směs necháme vychladnout, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Postupně rozvalujeme na tenké pláty a pomocí šablony nebo formy vykrajujeme srdce. Množství placek neuvádím, záleží na velikosti srdcí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190°C cca 4 minuty. Odřezky těsta také upečeme a rozdrobené smíchané s mletými ořechy použijeme na posypání hotového dortu. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý neoslazený pudink. Změklé máslo vyšleháme a postupně zašleháme salko a vychladlý pudink.
Část krému si odložíme stranou na potření povrchu dortu. Placky potíráme rumovou vodou a promazáváme krémem. Potom celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a posypeme směsí rozdrobených upečených odřezků a mletých ořechů. Dozdobíme podle svých představ (marcipán, čokoláda, půlky ořechů a pod.).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...