Rozpis:
- 100 g cukru krupice
- 450g hladké mouky
- 150 g hery
- 1 vejce
- 5 lžic medu
- 5 lžic mléka
- 1 lžička sody (vrchovatá)
- 2 lžičky kakaa
Krém:
- 1 svařené Salko
- 300 g másla
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
Na dohotovení:
- 75-100 ml převařené vody s rumem 1:1
- mleté ořechy
- rozdrobené kousky upečených odřezků těsta
- marcipánové kytičky
Postup:
Cukr, heru, med, mléko, sodu, vejce a kakao vložíme do hrnce a za stálého šlehání zahříváme na mírném ohni do zkaramelizování a mírného zhoustnutí. Směs necháme vychladnout, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Postupně rozvalujeme na tenké pláty a pomocí šablony nebo formy vykrajujeme srdce. Množství placek neuvádím, záleží na velikosti srdcí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190°C cca 4 minuty. Odřezky těsta také upečeme a rozdrobené smíchané s mletými ořechy použijeme na posypání hotového dortu. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý neoslazený pudink. Změklé máslo vyšleháme a postupně zašleháme salko a vychladlý pudink.
Část krému si odložíme stranou na potření povrchu dortu. Placky potíráme rumovou vodou a promazáváme krémem. Potom celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a posypeme směsí rozdrobených upečených odřezků a mletých ořechů. Dozdobíme podle svých představ (marcipán, čokoláda, půlky ořechů a pod.).
Žádné komentáře:
Okomentovat