03 října 2017

Bílková roláda s nutelou

Rozpis:
  • 8 bílků
  • 120 g cukru krupice

  • 60 g polohrubé mouky
  • 60 g škrobu
  • špetka soli
  • nutela (cca 400 g)
  • strouhané lískové oříšky
  • šlehačka
  • čokoládová rýže
Postup:
Bílky ušleháme se solí a postupně přišleháme cukr. Do tuhého sněhu zlehka vmícháme mouku smíchanou se škrobem. Těsto rozetřeme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem postříkaným olejem ve spreji. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 7 minut. Upečený plát přetáhneme na mřížku a necháme vychladnout. Potom ho potřeme 2/3 nutely, svineme do rolády a zavineme do papíru, na kterém jsme plát pekly. Necháme v ledničce zatuhnout, potřeme nutelou povrch rolády a obalíme strouhanými oříšky. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládovou rýží nebo strouhanou čokoládou.
Inspirace: Sladkosti - mírně upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání