Rozpis:
- krkovice
- hořčice
- pepř, sůl, kmín
- vejce
- kousek másla
- hrášek
- kyselá okurka
- plátky červené papriky
- pikantní klobáska
- cibule
- potravinářský provázek
- alobal
Postup:
Krkovici nařízneme ve spodní třetině, ale nedořízneme a překlopíme na bok. Vrchní třetinu rozřízneme od středu plátu, opět nedořízneme a rozbalením nám vznikne velký plát, který dobře rozklepeme (pozor na protržení).
Maso osolíme a opepříme z obou stran. Na másle si umícháme řidší vajíčka, po sejmutí z plotýnky do nich přidáme hrášek a necháme vychladnout. Vychladlá vajíčka rozprostřeme na plát potřený plnotučnou nebo dijónskou hořčicí a narovnáme okurky, proužky papriky (pro barvu), klobásky, půlky vařených vajec a cibuli. Plát pevně zarolujeme, svážeme provázkem a posypeme kmínem. Zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme přikryté víkem asi hodinu při teplotě cca 180°C. Potom alobal opatrně odstraníme, za občasného polévání výpekem (pokud je potřeba přidáme trochu vody) pečeme do změknutí masa. Před koncem pečení odstraníme víko a dopékáme pro barvu. Odstraníme provázek a krájíme na porce. Podáváme s bramborovou kaší, salátem nebo zchladlé se zeleninou a pečivem.
Množství ingrediencí neuvádím, záleží na velikosti krkovice a počtu strávníků.
Žádné komentáře:
Okomentovat