03 října 2017

Sekaná z hub a masa

Rozpis:
  • 400 g vepřové plece

  • 400 g pokrájených povařených hub
  • 1 vejce
  • majoránka, kmín
  • pepř, sůl
  • česnek, cibule
  • 100 - 150 g strouhanky
Postup:
Do mísy umeleme vychladlé povařené houby a maso. Přidáme strouhanku, vejce, lisovaný česnek, drobně pokrájenou cibuli a koření podle chuti. Všechno důkladně zamícháme. Strouhanky jsem dala pouze 100 g a potom přidala podle potřeby, aby směs měla hustotu klasické sekané. Formu nebo pekáček vymažeme sádlem, na uvedené množství je vhodná chlebíčková forma. Směs urovnáme ve formě a pečeme v troubě vyhřáté na 175°C cca 30 minut.
Podáváme teplé s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem nebo studené s pečivem a zeleninou.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání