Rozpis piškot:
- 6 lžic cukru
- 2 lžíce oleje
- 6 žloutků
- 6 lžic hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 6 bílků
- tuk na vymazání a strouhanka na vysypání plechu
Krém:
- 500 g tvarohu
- 150 g cukru moučky
- 150 g másla
- podle chuti rum
Poleva Ganache:
- 150 g čokolády
- 120 ml smetany ke šlehání
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem. Vmícháme mouku s kakaem a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Ušleháme změklé máslo s tvarohem, cukrem a dochutíme rumem. Krém natřeme na vychladlý piškot a necháme v ledničce ztuhnout.
Poleva - čokoládu nalámeme na malé kousky nebo použijeme čokoládové pecky. Smetanu zahřejeme k varu, až se začnou tvořit bublinky a stáhneme z plotýnky. Horkou smetanou přelijeme čokoládu v misce a rozmícháme dohladka. Necháme zchladnout, promícháme a potřeme řezy. Opět vložíme do ledničky, aby poleva zatuhla.
Žádné komentáře:
Okomentovat