05 června 2017

Krůtí stehno na zelenině

Rozpis:
  • krůtí vrchní stehno
  • 2 cibule
  • 1 kedluben
  • 2 větší mrkve
  • 3-4 žampiony
  • 150 g anglické slaniny
  • rozmarýn, pepř, sůl
Postup:
Zeleninu nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáčku, přidáme pokrájené žampiony a slaninu. Krůtí stehno omyjeme a položíme na zeleninu. Vše opepříme, osolíme, přidáme větvičky rozmarýnu, podlijeme cca 100 ml vody a přikryté pokličkou dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme za občasného obracení masa a poléváme výpekem. Po změknutí masa dopečeme odkryté, aby se vytvořila na kůži kůrčička.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání