27 května 2017

Andělské řezy

Rozpis těsto:
  • 5 žloutků
  • 2x 60 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g rozpuštěného másla
  • tuk a strouhanka na plech
  • čokoládová rýže na posypání
Pudinkový krém:
  • 500 ml mléka
  • 2 čokoládové pudinkové prášky
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
Jogurtový krém:
  • 300 g jogurtu (hustého)
  • 3 plátky želatiny
  • 50 g cukru moučky
  • 200 ml šlehačky
Postup:
Z bílků, soli a 60 g cukru ušleháme tuhý sníh. Do našlehaných žloutků s druhou částí cukru po částech vmícháme sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a nakonec máslo. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech (35x29 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 15 minut. Po upečení přendáme na mřížku vychladnout a potom vrátíme do čistého pekáče.
Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink. Ušleháme změklé máslo s vychladlým pudinkem a krém natřeme na vychladlý piškot.
Jogurt osladíme cukrem a vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku. Namočené plátky želatiny vyjmeme ze studené vody, rozmícháme ve třech lžících horké vody a zlehka vmícháme do krému. Urovnáme na pudinkový krém, posypeme čokoládovou rýží nebo strouhanou čokoládou a necháme v chladničce ztuhnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...