Rozpis:
- 3 velká vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
Krém:
- 300 g tvarohu ve vaničce
- 60 g cukru
- 300 ml šlehačky
- 4 plátky želatiny
- 500 g jahod
- čokoláda na zdobení
Postup:
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme mouku prosátou s kakaem a zlehka zamícháme. Těsto rozetřeme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 6 minut. Po upečení přesuneme plát i s papírem na mřížku vychladnout. Vychladlý plát sloupneme z papíru a rozdělíme na polovinu.
Ušleháme tvaroh s cukrem a vmícháme dohusta ušlehanou smetanu. Plátky želatiny namočené do několika lžic studené vody vymačkáme a rozmícháme ve třech lžících vody horké. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému.
Necelou polovinou krému potřeme piškotový plát, poklademe plátky jahod a potřeme krémem (několik lžic krému si necháme na potření vrchní části). Přiklopíme druhou polovinou piškotu a potřeme zbytkem krému.
Řezy vložíme do chladničky zatuhnout, potom je nakrájíme a dozdobíme jahodou namočenou v čokoládě.
Žádné komentáře:
Okomentovat