23 června 2017

Čtyřlístek s mandlemi a čokoládou

Rozpis:
  • 300 g bílků
  • 170 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 80 g vlažného rozpuštěného másla
  • 100 g mandlových lupínků
  • 50 g čokoládových šupinek
  • 1 lžička prášku do pečiva (5 g)
  • 75 ml Amareta likéru
  • špetka soli
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
Postup:
Bílky ušleháme se špetkou soli do polotuha, postupně přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a máslem. Nakonec vmícháme mandlové lupínky, čokoládové šupinky a Amareto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi hodinu. Po upečení necháme bábovku chvilku ve formě a potom ji vyklopíme na mřížku vychladnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání