- 300 g bílků
- 170 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 80 g vlažného rozpuštěného másla
- 100 g mandlových lupínků
- 50 g čokoládových šupinek
- 1 lžička prášku do pečiva (5 g)
- 75 ml Amareta likéru
- špetka soli
- tuk na vymazání formy
- strouhanka na vysypání formy
Postup:
Bílky ušleháme se špetkou soli do polotuha, postupně přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a máslem. Nakonec vmícháme mandlové lupínky, čokoládové šupinky a Amareto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi hodinu. Po upečení necháme bábovku chvilku ve formě a potom ji vyklopíme na mřížku vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat