30 června 2017

Bílková roláda

Rozpis:
  • 250 ml bílků
  • špetka soli
  • 5 mírně navršených lžic cukru
  • 5 vrchovatých lžic hladké mouky 
  • 5 lžic oleje

Náplň:
  • 1 mascarpone
  • 2 lžíce husté zakysané smetany
  • 3 lžíce cukru moučky (podle chuti)
  • jahodový džem
Postup:
Bílky se solí ušleháme dotuha a potom po částech zašleháme cukr. Hladkou mouku vmícháme po lžících a nakonec olej. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem postříkaným olejem ve spreji. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 10 minut. Upečený korpus přetáhneme s papírem na mřížku vychladnout.
Ušleháme mascarpone s cukrem a zakysankou. Vychladlý plát potřeme krémem a na vrch rozetřeme jahodový džem. Plát srolujeme a necháme v ledničce vychladit. Při podávání můžeme dozdobit čokoládou.
Inspirace: Sladkosti - upraveno




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání